GK4 – 7 Larissa Tabak zet stijgende lijn voort in SPA

Dit weekend was het GK4 circus geland op het legendarische Spa Franchorchamps. Het Circuit van Spa-Francorchamps kan sinds het begin van de jaren twintig op duizend-en-een fantastische en heldhaftige verhalen terugblikken. In augustus behaalde Max Verstappen nog de achtste plek in de formule 1 op Spa. Maar ook LT-Racing ondanks de jonge leeftijd, heeft daar in de Ardenne een mooie historie. Twee jaar geleden in de Cadet klasse wist het team naast de pole positie ook twee van de drie races te winnen en zo beslag te leggen op de dagzege.

De kwalificatie in Spa leek qua ranking wel veel op de Formule 1 uitslag van augustus. In de Formule 1 wist Mercedes met Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de kwalificatie te domineren. Het vergelijk met de 2-T 125cc Automaat Junior zit hem in de superieure Belgische vrienden Nygel Verhaeren en Loran Reynaerts. Deze talenten domineerde ook in de kwalificatie. Op een nat circuit zat het allemaal dicht bij elkaar want op 0.445 eindig Larissa op de 6e plaats.

12002534_732390153572728_4147595061702814547_oIn de eerste race was de baan nog niet helemaal opgedroogd dus dat was best verraderlijk. Nygel Verhaeren heeft zijn pole-position in deze race zeker ten gelde gemaakt door beslag te leggen op de eerste plaats voor Stijn van der Hof en Ian Verschoor. Loran Reynaerts moest 16 seconden toegeven op zijn landgenoot. Onze kartgirl moest 2 plekken inleveren en eindigde op de 8e plaats.

Race twee had aanzienlijk meer spanning dan de eerste race. De verschillen waren net als in de kwalificatie niet zo heel groot. Hierdoor kon Loran Reynaerts uit België de aanval op zijn landgenoot Nygel Verhaeren inzetten. Alleen Pepijn Kraayeveld uitkomend in een andere klasse wist zich tussen de twee Belgen in te positioneren. Larissa wist keurig kort achter Nygel beslag te leggen op de vierde positie.

12010735_732392046905872_3877360217170551062_oHet spektakel in Spa zit in de laatste race van het weekend. Loran Reynaerts wist weer de race te winnen. Op 5,4 seconden wist onze kartgirl Giles vd Voorde en teamgenoot Tonnie Verdonck voor te blijven en zo keurig tweede te finishen.

IMG-20151004-WA0009Een goed weekend voor LT-Racing. De 60 punten zitten in de pocket. Dus ook in het algemeen klassement is een stijgende lijn zichtbaar. De vierde stek is in het vizier want ze loopt daar 6 punten op in wat ovb nog maar 3 punten verschil is. Ook teamgenoot Tonnie Verdonck ligt op de korrel want ook daar loopt ze 27 punten op in en dat gat bedraagt voorlopig op 39 punten. Op 15 november wordt het dan ook razend spannend als in Genk (Bel) de strijd om de podiumplaatsen los gaat.